Akcje charytatywne

III Wieczór Charytatywny

W zeszłym tygodniu minął rok od naszego ostatniego III Wieczoru Charytatywnego, cofnijmy się wiec w czasie i przypomnijmy sobie to niedzielne popołudnie 6 października 2019r.

W pięknej scenerii kamienicy przy ulicy Młyńskiej 12,  na dziedzińcu restauracji „The Time” zorganizowaliśmy razem ze  Stowarzyszeniem 100 Kobiet Pomaga Poznań akcje mającą na celu wesprzeć finansowo Ośrodek Emedea.

W wydarzeniu wzięło udział ponad 200 gości w tym znamienici przedstawiciele różnych środowisk.

Podczas wieczoru wystąpiło wielu artystów, zarówno dorosłych jak i młodzież. Wydarzenie otworzyła swoim występem na dziedzińcu sopranistka Joanna Horodko, która zaczarowała Nas schodząc po schodach w pięknej białej sukni utworem Ennio Moriccone: Nella fantasia – temat z filmu Misja.

Po niej przyszedł czas na występy naszych młodych gwiazd, prowadzonych przez artystkę i nauczycielkę Martę Podulkę, która wsparła podczas finału swoich podopiecznych swoją wokalną obecnością. Jej młode gwiazdy to Zuza Talkowska, Stasiu Szymański, Amelka Łeszyk w duecie na gitarze z Tomkiem Skotarczak, Majka Olszowiec, Wiktoria Gawron, Amelka Kurantowicz, Aleksandra Gajewska, Julia Galin, Julia Gąska oraz Julia Mróz. Nasze młode gwiazdy oczarowały publiczność a finał w ich wydaniu wraz z prowadzącą dzieciaki Martą Podulką w utworze Breathing Underwater Emeli Sande poderwał wszystkich z miejsc i niesłychanie wzruszył.

W przerwie występów naszej młodzieży artyści Teatru Wielkiego w Poznaniu Aleksandra Brzezowska i Marcin Rolczyński, zatańczyli na dziedzińcu pod gołym niebem do utworów w filmu Zapach Kobiety oraz Titanic. Atmosfera wieczoru zaskoczyła nie jedną osobę! Kto nie był niech żałuje.

Koncerty naszych młodych gwiazd połączone były z wyczekiwaną przez wielu i pełną emocji licytacją, która w nieprawdopodobny sposób poprowadził znany wszystkim dziennikarz TVN Bartek Jędrzejak.

Z tego miejsca dziękujmy wszystkim, a w szczególności Młyńskiej 12 za możliwość zrealizowania tego przedsięwzięcia u Nich, za ich zaufanie i pomoc! Firmie Sound @Lights Service za profesjonalne i najlepsze ever przygotowanie nagłośnienia podczas występu artystów. Hubertowi Padalak i jego VIDEOTOOLS za fotorelację. Winiarni Merloteka za bezcenne podarowanie wina, którego nie zabrakło. Artystom i artystkom, celebrytom, którzy przekazali swoje prace na aukcję. Dziękuję Szymonowi Brodziakowi, Tomkowi Tomkowiakowi, Maciejowi Mańkowskiemu, Małgosi Mackiewicz – Wysockiej, Iwonie Bilskiej, Bartkowi Jędrzejak za stworzenie możliwości wspólnego prowadzenia pogody w „DZIEN DOBRY TVN”, Oliwierowi Janiak za przekazanie albumu dżentelmeni, dzieciom i terapeutom z Ośrodka OREW EMEDEA za przekazanie pracy, Agnieszce Skiba za  przekazanie zaproszenia do Teatru Roma, Ewie Lewandowskiej za przekazanie koszulki reprezentacji Polski, Cezaremu Kruk za przekazanie płyty Urszuli Dudziak i naszej podopiecznej Julii Bubacz za przekazanie niezwykłej i optymistycznej pracy. To właśnie dzięki Wam wieczór zakończył się pełnym sukcesem.

A teraz czas na podsumowanie, na które wszyscy czekają!

Podczas aukcji zebrałyśmy UWAGA!!! 43.800,00 zł! Dodatkowo do puszek naszej nieustępliwej młodzieży dołożyliście 2.230,00 zł i 5 dolarów, co łącznie dało 46.030,00 zł! Po podsumowaniu wpływów z cegiełek, darowizn i rozliczenia kosztów organizacji eventu na rzecz Ośrodka przekazaliśmy 50 000,00 zł

Jesteśmy niezmiennie wzruszeni, jak wielu ludzi chce bezinteresownie wspierać nasze inicjatywy. Dziękujemy przede wszystkim fundacji 100 kobiet pomaga Poznań, za wzorową współpracę i nieustępliwość, która kolejny raz dodała skrzydła najbardziej potrzebującym. Cieszymy się, z każdej przysłowiowej złotówki bo wiemy, jak wielką radość przyniesie ona podopiecznym Ośrodka Emedea.

Dobro wraca – My w to wierzymy!❤

skontaktuj się z nami